Meld u aan voor de Ergobaby nieuwsbrief en ontvang 10€ korting* op uw volgende bestelling.

Duurzaamheid

Wij geloven dat het onze verantwoordelijkheid is om voor de aarde te zorgen, zodat zij kan voorzien in de behoeften van de huidige generatie en die van de volgende. Wij meten, beheren en verminderen onze milieu-impact. Net als ouders leren wij voortdurend bij en doen wij ons best om deze lessen in de praktijk te brengen. Dit is waar we vandaag staan en wat we morgen willen bereiken.

1) Ontworpen met het oog op comfort, duurzaamheid en het milieu

 • Wat we doen: Al bijna 20 jaar ontwerpen we producten die geliefd zijn bij ouders en baby's vanwege hun ergonomische comfort en duurzaamheid. In 2021 hebben we onze eerste stappen gezet om milieuvriendelijke materialen en productieprocessen in onze ontwerpen op te nemen. Onze bekroonde Aerloom-draagzak is de eerste draagzak die gemaakt is van Formaknit-stof, die bestaat uit post-consumer, gerecyclede ployster garens (gecertificeerd door Global Recyled Standards). 87% van het breisel is gemaakt van gerecyclede plastic flessen en de draagzak wordt in kleine hoeveelheden geproduceerd om verspilling te voorkomen.
 • Why it matters: Using fewer, safer materials ensures that we care for the safety and well-being of our planet, our children and the people who manufacture our products.
 • Waarom het belangrijk is: Door minder, veiligere materialen te gebruiken, zorgen we voor de veiligheid en het welzijn van onze planeet, onze kinderen en de mensen die onze producten maken.

2) Zorgen voor gezonde en veilige arbeidsomstandigheden voor de productie van goederen

 • Wat we doen: Wij werken samen met onze vaste leveranciers om ervoor te zorgen dat de mensen die onze producten maken, eerlijk worden behandeld en onder veilige en gezonde omstandigheden werken. Dit omvat het verbieden van dwangarbeid, kinderarbeid en discriminatie. Om verantwoording af te leggen, hebben de fabrieken van Ergobaby certificaten voor sociale naleving.
 • Waarom het belangrijk is: Wij geloven in het zorgen voor mensen; degenen die onze producten dragen en degenen die onze producten maken.
 • Dit is ons doel: Tegen 2022 zullen we een grondige analyse van onze materiaalselectie voltooien om de veiligheid van de werkomgevingen die gebruikt worden om Ergobaby-producten te produceren, verder te garanderen.

Focus op duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid in onze toeleveringsketen:

Vietnam: Onze partner in Vietnam hanteert een holistische benadering van het welzijn van bedrijven en gemeenschappen. Het bedrijf heeft met name geholpen de behoeften van de plattelandsgemeenschappen in Vietnam te lenigen door 50 ambulances te schenken en plaatselijke bruggen te reconstrueren met sterkere, veiligere materialen. Daarnaast heeft het bedrijf ter plaatse woningen gebouwd voor werknemers. Werknemers die meer dan 10 jaar bij het bedrijf werken, kunnen verhuizen naar een meergeneratiewoning.

India: Onze partner in India heeft een robuust duurzaamheidsprogramma, waaronder een zonnepanelenpark dat in 2019 meer dan 244 ton CO2 heeft bespaard -- dat is het equivalent van de uitstoot van 605.000 kilometer rijden in een personenauto. Bovendien werd de energievraag met 10% verminderd door de verlichting aan te passen. De waterzuivering ter plaatse zorgt ervoor dat wordt voldaan aan de normen van de plaatselijke raad voor vervuilingsbestrijding en wordt gebruikt voor de irrigatie van landschapsarchitectuur. Het bedrijf doneert ook aanzienlijke bedragen aan plaatselijke scholen voor verbeteringen aan de infrastructuur.

3) Onze koolstofvoetafdruk verkleinen

 • Wat we doen:We meten de volledige CO2-voetafdruk van ons bedrijf -- inclusief emissies die worden gegenereerd onder Scope 1, 2 en 3 van het GHG Protocol om een basislijn vast te stellen voor onze CO2-uitstoot.
 • Waarom het belangrijk is: Wij geloven dat klimaatverandering een van de meest urgente problemen is waar onze kinderen in hun leven mee te maken zullen krijgen. Het vaststellen van een basislijn voor onze CO2-voetafdruk zal ons in staat stellen reductiedoelen te stellen die we zullen nastreven om onze bijdragen aan de klimaatverandering te verlagen en uiteindelijk te elimineren.
 • Dit is ons doel: Tegen 2030 zullen we onze uitstoot verminderen tot 45% van het niveau van 2010, zoals aanbevolen door de internationaal erkende Intergouvernementele Werkgroep inzake Klimaatverandering (IPCC), om in lijn te blijven met het budget om de stijging van de wereldtemperatuur te beperken tot 1,5 ˚C

4) Verlenging van de levensduur van onze producten

 • Wat we doen:In 2020 lanceerden we in de VS Everlove™ waarmee we gebruikte Ergobaby draagzakken terugkopen, reinigen, op veiligheid testen en op onze website doorverkopen.
 • Waarom het belangrijk is:Via Everlove bouwen we aan een circulair productsysteem dat dragers langer in gebruik houdt en een grotere financiële toegang tot onze producten biedt. Producten in gebruik houden is een van de beste manieren om de hulpbronnen te besparen die nodig zijn om een nieuw product te maken. In feite besparen de dragers van Everlove 90% van de CO2-uitstoot vergeleken met het maken van een nieuwe drager.
 • Hier is ons doel: wij brengen Everlove naar onze Europese klanten. In 2021 lanceren we Everlove op de EU-markten, waarmee we de distributie van dit zeer geliefde programma uitbreiden. We hopen dat Everlove snel zal bijdragen aan de totale verkoop van ons uitgebreide assortiment draagzakken. Ergobaby producten zijn ontworpen om de kostbaarste lading van allemaal te dragen en te troosten. Met dit in gedachten gebruiken we uitzonderlijke materialen en vakmanschap om producten te creëren die gezinnen dag na dag vertrouwen, en in veel gevallen, baby na baby. We streven ernaar om de verwachtingen van ouders en verzorgers te overtreffen, niet alleen voor comfort en ergonomie, maar ook voor kwaliteit en duurzaamheid. Onze Ergobaby garantie biedt een levenslange garantie op alle Ergobaby babydragers en wraps, en stuurt zo een duidelijke boodschap naar ouders over de hele wereld dat wanneer hun gezinnen groeien, de Ergobaby producten er bij elke stap zullen zijn.