Het dragen van de baby brengt onze baby's terug naar hun veilige plek - ze worden eraan herinnerd dat we thuis zijn, hun kleine lichaamjes tegen de onze gedrukt, de slag van ons hart vlak naast die van hen. Met het dragen van baby's gaat de liefde door.

Voordelen van het dragen van uw baby

 • Versterkt de band tussen ouder en baby, omdat je de hele dag dicht bij elkaar blijft, vooral tijdens het "4e trimester".
 • Hulp in de ontwikkeling van de baby, zowel fysiek als emotioneel, inclusief het bevorderen van de vroege taalontwikkeling. En wist u dat een gedragen baby over het algemeen rustiger is dankzij het feit dat aan al haar oer/overlevingsbehoeften wordt voldaan?
 • Vermindert het risico op SIDS en het platte-hoofd syndroom.
 • Bevordert de neurale ontwikkeling, de gezondheid van de luchtwegen en het maag-darmkanaal, en helpt om in evenwicht te blijven.
 • Laat mama's discreet borstvoeding geven onderweg.
 • Verhoogt de productie van moedermelk door nauw contact met de baby.
 • Maakt het mogelijk voor verzorgers om "hands-free" te zijn, om dingen gedaan te krijgen terwijl ze de baby nog steeds vasthouden.
 • Bevordert de vroege taalontwikkeling. Baby's leren door naar gezichten te kijken, en door het dragen van baby's zit je kleine op gesprekshoogte - "het beste zitje in huis".
 • Laat ouders meer van de wereld zien door de ogen van de baby. En uw baby's ontdekken hun nieuwe wereld vanuit de veiligheid en het comfort van uw lichaam.
 • Het bevordert de nabijheid van de baby's door middel van de kleuterklas. Kleuters kunnen ook gedragen worden, waardoor ze herinnerd worden aan hun "thuisbasis" en die band kan blijven bestaan terwijl ze groeien.
 • Stimuleert een hechte ouder-kind band doorheen de peuterleeftijd. Peuters kunnen ook gedragen worden, wat hen herinnert aan hun 'thuisbasis', en die band laat voortbestaan terwijl ze groeien.

We dragen onze baby's bijna een jaar lang terwijl ze zwanger zijn. En terwijl ze in de baarmoeder zijn, warm en veilig, zijn onze adem en hartslag hun constante metgezellen. Maar als de baby wordt geboren, is het een hele nieuwe wereld voor hen (en voor ons ook!). Gelukkig kunnen we babydragers gebruiken, die onze kleintjes weer bij ons terugbrengt. Babykleding geeft ons beiden weer die nabijheid, terwijl het de baby ook tal van voordelen biedt voor de ontwikkeling, zowel fysiek als emotioneel. De eerste maanden na de geboorte noemen we niet voor niets het "vierde trimester". Onze kleintjes hebben ons meer dan ooit nodig bij de overgang naar deze nieuwe, grote wereld. En als extra bonus kunnen onze partners of verzorgers ook de babydrager gebruiken, zodat ze zich op een nieuwe manier met de baby kunnen verbinden en een sterkere band kunnen opbouwen tussen uw kind en de mensen die van haar houden.

En echt, een gedragen baby is een gelukkige baby... en is dat niet hetgene dat de ouders gelukkig maakt? De nabijheid stimuleert een heilzame hormoonproductie (Oxytocine), wat resulteert in een meer intieme ouderlijke band. Babydragen voegt ook een heel nieuw niveau van gemak toe aan uw dag - plaats uw kleine gewoon in de draagzak en ga! Bij Ergobaby geloven we dat het dragen van baby's een van de beste dingen is die je kunt doen voor je gezin - en het prachtige is dat het overal en altijd kan worden gedaan. Het is verbazingwekkend om te weten dat we het vermogen hebben om zoveel gebieden in ontwikkeling positief te beïnvloeden door iets te doen wat zoveel vreugde brengt voor iedereen die erbij betrokken is. Babykleding is een familieaangelegenheid, en als je partner je kleintje draagt, helpt dat ook bij het ontwikkelen van een hechte relatie en een diepe band tussen de twee.