Omni Dream Linnen Draagzak - Natural Linen

As low as € 199,90

Onze populairste draagzak is nu verkrijgbaar in natuurlijk linnen. Het materiaal voelt zacht en licht aan op de huid en is daarom perfect voor warme dagen.

Photo parent carrying child in Omni Dream Linen carrier outward facing

In Één Oogopslag

Sustainable and recycle icon
Gemaakt van natuurlijk linnen
Omni dream comfort for all picto
Comfort voor beide
Omni dream newborn ready picto
Geschikt voor pasgeborenen
Omni dream all carry position picto
Alle draagposities
ErgoPromise logo

Zacht en natuurlijk linnen

Zacht voor de huid

Hypoallergene stof die zacht en kalmerend is voor de gevoelige babyhuid​

Natuurlijk verkoelend

Temperatuurregulerend linnen houdt jou en je baby comfortabel op warme dagen.

Klassieke stijl

Een klassieke stijl die overal bij past, gecombineerd met ergonomisch comfort.​

Productkenmerken

Omni Dream Linen
Gemaakt van natuurlijk linnen
Omni Breeze back straps photo
Kruisbare riemen
& lendensteun
Omni Breeze M position photo
Ergonomisch in alle posities
(M-positie)
Omni Breeze straps adjustment photo
Eenvoudig in te stellen
Omni Breeze UPF hood photo
Kap voor privacy en bescherming tegen de zon
Omni Breeze side pockets photo
Zijvakjes
voor spulletjes

Babydrager Voor Alle Draagposities

Op de buik, met het gezicht naar u toe
Voor pasgeborenen en oudere baby's
Omni Breeze carrier inward facing carry photo
Op de buik, met het gezicht van u af
Vanaf ca. 5 maanden
Omni Breeze carrier outward facing carry photo
Op de heup
Vanaf ca. 6 maanden
Omni Breeze carrier hip carry photo
Op de rug
Vanaf ca. 6 maanden
Omni Breeze carrier back carry photo

Keurmerken / Certificeringen

IHDI
AGR
kidsgo

Instructie

Omni Breeze / Dream: Pasgeborene op uw buik met het gezicht naar u toe
Omni Breeze / Dream: Vooraan gedragen met het gezicht van de baby naar u toe
Omni Breeze / Dream: Op uw buik met het gezicht naar u toe, met gekruiste schouderriemen
Omni Breeze / Dream: Op de heup
Omni Breeze / Dream: Op de rug
Omni Breeze / Dream: Op uw buik met het gezicht van u af
Omni Breeze / Dream: Op uw buik met het gezicht naar u toe: T-shirtmethode
Omni Breeze / Dream: Hoe vouw je een draagzak op?

FAQ’s

 1. Kan ik de Ergobaby Omni Dream-babydraagzak gebruiken voor mijn pasgeboren baby?

  U kunt de Ergobaby Omni Dream-babydraagzak gebruiken om uw pasgeboren baby op uw buik met het gezicht naar u toe dragen, zodra deze het vereiste minimumgewicht en de vereiste minimumlengte heeft. De pasgeboren baby moet ten minste 3,2 kg wegen en ten minste 50,8 cm lang zijn.

 2. Heb ik een Ergobaby verkleinkussen nodig voor de Omni Dream draagzak?

  The Ergobaby Omni Dream draagzak is zo ontworpen dat je ook je pasgeboren babytje (minimum gewicht bedraagt 3.2 kg) kan dragen zonder het gebruik van een verkleinkussen. De Ergobaby Omni Dream kuipvorm draagt je groeiende baby, van pasgeborene tot kleuter (3.2 - 20.4 kg), in een perfecte ergonomische M-vorm. Gelieve het label op de heupriem of de bijgevoegde instructies te volgen om je draagzak aan te passen aan je baby's hoogte.

 3. Tot welke leeftijd of tot welk gewicht van mijn kindje kan ik de Omni Dream-babydraagzak gebruiken?

  De Omni Dream-babydraagzak is geschikt vanaf de geboorte (bij een minimumgewicht van 3,2 kg en een minimumlengte van 50,8 cm) totdat het kindje 20,4 kg weegt. Er is geen beperking ten aanzien van de periode waarin u uw baby in een bepaalde positie kunt dragen. Dat is vooral afhankelijk van uw comfort en dat van uw kind. Over het algemeen is de draagpositie waarbij u uw kind op uw buik met het gezicht naar u toe draagt, echter geschikt voor de meeste leeftijden. Deze positie is met name prettig wanneer uw kindje troost nodig heeft. Over het algemeen raden we aan om kinderen van twee jaar en ouder op de rug te dragen. Dat is namelijk de meest comfortabele positie wanneer u langer achter elkaar langere en grotere kinderen draagt.

 4. Hoe moet ik de Ergobaby Omni Dream-draagzak aanpassen aan de grootte van mijn kind?

  In slechts één stap kunt u de Ergobaby Omni Dream-draagzak aanpassen aan het lichaam van uw groeiende baby. Gebruik de klittenbanden op de heupriem om het zitje in te stellen op de lengte van uw baby: langs de rode lijn voor een baby van tussen de 50,8 en 61 cm (ongeveer tussen 0 en 3 maanden), langs de gele lijn voor een baby van tussen de 61 en 71 cm (ongeveer tussen 3 en 9 maanden) en langs de blauwe lijn voor een baby die langer is dan 71 cm (vanaf ongeveer 9 maanden).

 5. Op hoeveel manieren kan ik mijn kindje dragen in de Omni Dream-babydraagzak?

  U kunt de Omni Dream-draagzak in vier draagposities gebruiken om uw kind te dragen:

  1. Op de buik met het gezicht naar u toe
  2. Op de buik met het gezicht van u af
  3. Dragen op de heup
  4. Op de rug

  De lengte en het ontwikkelingsstadium van uw kindje zijn bepalend bij het kiezen van de geschiktste draagmodus.

  • Op de buik met het gezicht naar u toe: van 3,2 kg en 50,8 cm tot 20,4 kg.
  • Op de buik met het gezicht van u af: de baby kan het hoofd en de nek zelf goed rechtop houden en is langer dan 63,5 cm (circa 5-6 maanden). De kin van de baby moet altijd vrij boven de draagzak zijn. Als uw kind tussen 6,4 kg en 13,6 kg weegt, kunt u comfortabel van deze draagpositie gebruikmaken.
  • Op de heup: uw kind kan zonder hulp rechtop zitten en weegt tussen de 7,8 kg en 20,4 kg. Dit kan doorgaans wanneer uw baby 6 maanden oud is.
  • Op de rug: uw kind kan zonder hulp rechtop zitten en weegt tussen de 7,8 kg en 20,4 kg. Dit kan doorgaans wanneer uw baby 6 maanden oud is.

  Raadpleeg de handleiding en de instructievideo’s voor elke draagmodus voordat u de Omni Dream-draagzak in gebruik neemt en voordat u een nieuwe draagpositie uitprobeert.

 6. Wanneer is de baby zo ver dat ik hem of haar met het gezicht van mij af kan dragen (Omni Dream)?

  Ieder kind ontwikkelt zich anders. U kunt beginnen om uw baby met het gezichtje van u af te dragen als uw baby alle volgende vaardigheden en eigenschappen heeft: de baby kan hoofd en nek zelf goed rechtop houden, begint belangstelling voor de omgeving te tonen en houdt de kin boven de draagzak. Dit kan doorgaans wanneer uw baby 5-6 maanden oud is. Als u de baby met het gezichtje van u af wilt dragen, moet u de ruimste stand gebruiken (blauwe klittenbandstand): bij Omni Dream-draagzak moet u de schuifjes naar binnen schuiven (naar het midden van de draagzak). Als u de baby met het gezicht van u af draagt, moeten de armpjes altijd aan de zijkanten uit de draagzak steken, boven het bevestigingspunt van de schouderriem. NOOIT over de bovenrand van de draagzak, boven de neksteun. Als de baby slaperig wordt of tekenen van overprikkeling vertoont, draait u de baby weer om zodat hij of zij met het gezicht naar u toe kijkt. Daarom raden we u aan deze draagmodus alleen gedurende kortere perioden te gebruiken, zo rond de 20 minuten. Tijdens het wisselen naar een andere draagmodus, moet u de baby helemaal uit de draagzak halen.

 7. Wanneer kan de baby op de heup of op de rug worden gedragen (Omni Dream)?
  Ieder kind ontwikkelt zich anders. U kunt beginnen uw baby op de heup of rug te dragen zodra deze zijn of haar hoofd en nek zelf rechtop kan houden, zelfstandig kan zitten, en ten minste 7,8 kg weegt. Dit kan doorgaans wanneer uw baby 5-6 maanden oud is.
 8. Kan ik mijn pasgeboren baby dragen met het gezicht van mij af (Omni Dream)?

  Nee. U mag uw baby pas met het gezicht van u af dragen wanneer de volgende ontwikkelingsmijlpalen zijn bereikt:

  • Goede zelfstandige controle over hoofd en nek
  • De kin komt boven de draagzak uit wanneer de baby in de juiste positie zit

  Dit kan doorgaans wanneer uw baby 5-6 maanden oud is.

 9. Kan ik borstvoeding geven met de Omni Dream-draagzak? Hoe werkt dat?

  Ja. Met alle Ergobaby Carriers-kunt u borstvoeding geven wanneer u onderweg bent. Dat kan in de draagposities met het gezicht naar u toe. Stel de schouderbanden iets losser in en zorg dat uw baby naar onderen zakt tot de juiste positie is bereikt. Als u uw baby in de draagzak borstvoeding geeft, moet u om veiligheidsredenen altijd blijven zitten. Houd de baby tijdens het voeden goed in de gaten en verleg uw baby na afloop altijd zo, dat het gezichtje niet tegen uw lichaam wordt aangedrukt. Na het voeden moet de aanbevolen draagpositie onmiddellijk weer worden ingenomen door de riemen weer aan te trekken en in te stellen.

 10. Hoe moet ik de heupriem van de Omni Dream-draagzak dragen?

  De Ergobaby Omni Dream-babydrager beschikt over een heupriem met onderrugsteun voor extra comfort. Bij een pasgeboren baby moet u de heupriem hoog en strak op uw heup dragen, zodat de baby zo hoog zit dat u het hoofdje zou kunnen kussen. Wanneer de baby ouder is, kunt u kiezen of u de heupriem hoger of lager op uw heupen draagt. Het is aan u om te bepalen wat voor u en uw baby het prettigst is naarmate de baby zwaarder wordt. Bij kleinere baby’s of bij ouders met een lang lichaam, raden we aan om de heupriem hoger op het lichaam te dragen. Wanneer u een keizersnede hebt gehad, is het waarschijnlijk comfortabeler voor u om de heupriem hoger te dragen. U kunt de heupriem het beste strak aantrekken, omdat de gewichtsverdeling over uw heupen dan nog beter wordt. Bovendien is dit comfortabeler voor uw rug en schouders. Als u de baby op uw buik of heup draagt, moet u de onderrugsteun altijd midden op uw rug positioneren. Als u de baby op uw rug draagt, positioneert u de steun voor u. We raden u aan om de instructievideo’s te bekijken voor stapsgewijze instructies.

 11. Kunnen de schouderbanden worden gekruist (Omni Dream)?

  Als u de baby op uw buik, met het gezicht van de baby naar u toe of van u af draagt, kunt u de schouderriemen van de Ergobaby Omni Dream-drager gekruist op uw rug vastzetten. De keuze tussen parallelle en gekruiste schouderriemen is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Als de schouderriemen zijn gekruist, kunt u de plek waar de riemen op uw schouder rusten, eenvoudig in een voor u comfortabele positie leggen. Deze functionaliteit is ideaal voor ouders met smallere of bredere schouders. Deze functionaliteit wordt ook gewaardeerd door ouders die minder mobiel zijn, omdat zij dan niet naar achteren hoeven te reiken om de borstriem vast te gespen en aan te trekken. Bij gekruiste schouderriemen gebeurt het vastgespen en aantrekken namelijk aan de voorzijde.

 12. In welke stand moet ik de schuifjes van de Omni Dream-draagzak schuiven?
  • Als u het kindje op de buik draagt met het gezicht naar u toe, of op de heup of de rug, moeten de schuifjes naar buiten worden geschoven (naar de zijkanten van de drager).
  • Alleen als u het kindje op de buik draagt met het gezicht van u af, moeten de schuifjes naar binnen worden geschoven (naar midden van de drager).
 13. Hoe zorg ik dat het hoofdje van de baby in de Omni Dream-babydraagzak wordt ondersteund?

  Zolang uw baby het hoofd en de nek niet zelf voor langere tijd rechtop kan houden, moet het hoofd worden ondersteund. Voor een goede ondersteuning moet u zorgen dat de bovenrand van de drager zich ter hoogte van het midden van de oren van de baby bevindt. Dit doet u door de baby hoger of lager op uw lichaam te positioneren terwijl u de drager rond de rug van uw baby aantrekt. Voor pasgeboren baby’s van zes weken of jonger (die ten minste 3,2 kg wegen), moet u de hoofd-en-neksteun naar binnen vouwen en deze met de lusjes vanaf de zijkant vastknopen aan de onderste knopen aan de voorzijde. Op deze manier wordt de baby beter ondersteund. Wanneer de baby het hoofd heen en weer gaat draaien en het hoofd enige tijd rechtop kan houden, kunt u de nek-en-hoofdsteun naar buiten vouwen en vastzetten aan de onderste knopen. Dit gebeurt normaal gesproken als de baby rond de zeven weken oud is. Bij oudere baby’s kunt u de hoofd-en-neksteun ook aan de bovenste knopen vastzetten voor extra steun wanneer hij of zij slaapt. Wanneer u de baby met het gezicht naar buiten draagt (wanneer de baby minimaal 6,4 kg weegt), zorg dan dat de hoofd-en-neksteun omlaag is gevouwen en met de onderste knopen is vastgezet, en controleer of de kin van de baby boven de draagzak uitkomt. We raden u aan om de instructievideo’s te bekijken voor stapsgewijze instructies.

 14. Hoe gesp ik de schouderriemen van de Ergobaby Omni Dream-draagzak los?

  Ergobaby heeft veiligheid altijd hoog in het vaandel staan. Voor het ontwerp van deze specifieke draagzak hebben we gekozen voor gespen met dubbele vergrendeling, zodat een peuter de gesp niet onbedoeld kan losmaken terwijl hij of zij met het gezicht naar buiten in de drager zit. Knijp beide zijden naar elkaar toe, net als bij een normale gesp, en duw tegelijkertijd op het middendeel. De schouderriemen hoeven alleen te worden losgegespt wanneer u de heuppositie gebruikt of wanneer u de schouderriemen kruislings draagt.

 15. Ik vind het lastig om bij de borstriem achter mijn rug te komen om deze vast of los te gespen. Wat moet ik doen (Omni Dream)?

  Maak de schouderriemen losser voordat u deze omdoet en gesp de borstriem vast. Dan bieden de schouderriemen voldoende ruimte en kunt u bij de borstriemgesp achter uw hoofd/nek komen zonder dat u ver achter uw rug hoeft te reiken. Het is belangrijk om daarbij voldoende spanning op de schouderriem te houden, zodat de baby veilig in de draagzak zit terwijl u de borstriem vastgespt.

  U kunt ook proberen de Omni Dream-babydrager met gekruiste schouderriemen te gebruiken wanneer u de baby op uw buik met het gezicht naar u toe of van u af draagt. Dan hoeft u de buikriem niet achter uw rug vast of los te gespen, omdat het vastgespen en aantrekken dan aan de voorzijde gebeurt.

  Ten slotte kunt u ook proberen om de draagzak om te doen met behulp van de ‘T-shirtmethode’. Dan gespt u de borstriem vast voordat u de draagzak omdoet. We raden u aan om de instructievideo over de ‘T-shirtmethode’ te bekijken voor stapsgewijze instructies.

 16. Hoe zorg ik ervoor dat mijn baby een ergonomische gespreide hurkzit (M-positie) aanneemt in de Omni Dream-draagzak, waarbij de heupen goed worden ondersteund en de rug van de baby in een natuurlijke houding wordt ondersteund?

  Controleer na het vastmaken van de schouderbanden of de billetjes van de baby goed in het midden van de draagzak zitten. Schuif uw hand in de draagzak en draai de heupen van de baby naar een zittende houding, waarbij de billetjes van de baby diep in de draagzak zakken. Op deze manier wordt een natuurlijke, lichte kromming van de wervelkolom bevorderd (C-vorm). Vervolgens positioneert u de beentjes zodanig dat de knietjes hoger zijn dan billetjes. Op deze manier ontstaat een ergonomische gespreide hurkzit (M-positie). Trek ten slotte beide zijkanten van het zitgedeelte (de gewatteerde ondersteuning onder de dijen) naar buiten, zodat de gewatteerde stof van knie tot knie ondersteuning geeft. We raden u aan om de instructievideo’s te bekijken voor stapsgewijze instructies.

 17. Wat zijn de verschillen tussen de Omni Dream en de Omni 360 katoen-versie?

  Omni Dream wordt gemaakt uit ons zachtste katoen. Het SofTouch™ katoen maakt de draagzak duurzaam en aangenaam om te voelen, het geborstelde katoen houdt ouders en hun baby dicht bij elkaar. Het nieuwe aan de Omni breeze is de verbeterde zithouding voor pasgeborenen. Daarnaast kan je bij de Breeze dankzij de sliders nog fijner de draagzak afstellen in het geval je de baby wil dragen met het gezichtje naar buiten toe gericht (Bij de Omni 360 gebruikt men hiervoor knopen). Allebei de draagzakken zijn gemaakt uit machinewasbaar, 100% katoen.

 18. Wat zijn de verschillen tussen de Omni Dream en de Omni Breeze?

  Omni Dream wordt gemaakt uit ons zachtste katoen, voor de volle 100%. De Omni Breeze is onze meeste ademende draagzak, dankzij de ultralichte SoftFlex™ Mesh, de uitsparingen die gemaakt zijn in het lendenstuk helpen bij een uitstekende luchtcirculatie. Zowel de Omni Dream als de Omni Breeze kunnen gebruikt worden in alle draagzak-posities, en dit vanaf pasgeborene tot de leeftijd van peuter. De keuze tussen Omni Dream en Omni Breeze zal enkel bepaald worden door een voorkeur van stof waaruit de draagzak gemaakt werd.

 19. Kan ik ik de Ergobaby Omni Dream ook gebruiken in een kouder klimaat?

  Absoluut! Indien het weer wat koeler wordt komt het er enkel op aan je baby wat warmer te kleden door middel van verschillende warme laagjes. We raden u ook het gebruik van de Ergobaby All-Weather beschermingshoes of regenhoes aan om zodoende uw baby voldoende te beschermen tegen regen en koude.

 20. Welke accessoires kan ik gebruiken voor de Ergobaby Omni Dream?

  Volgende draagzak accessoires zijn compatibel met de Ergobaby Omni Dream: Ergobaby gordelpads, Ergobaby slabbetje, Ergobaby Regen/wind hoes of de Ergobaby Regenhoes

 21. Heeft de Ergobaby Omni Dream een babykapje?

  Jawel, de Ergobaby Omni Dream heeft een hoofdkap voor je baby'tje, weggestopt onder het nek- en hoofdsteunkussen. Tijdens het gebruik hiervan bescherm je je kind tegen wind en zon. Het biedt tevens privacy tijdens het borstvoeden en houdt je slapende baby weg van het licht.

 22. Zijn er certificeringen die de ergonomische eigenschappen van de Omni Dream-draagzak van Ergobaby erkennen?

  Ja, alle Ergobaby-draagzakken zijn door het Internationaal Instituut voor Heupdysplasie (IHDI) erkend als “heupgezonde” producten. Bovendien heeft de Duitse AGR (Aktion gesunder Rücken) aan alle Ergobaby-draagzakken het AGR-keurmerk toegekend. Dat betekent dat al onze draagzakken zijn erkend als rugvriendelijk voor zowel baby’s als ouders. Het AGR-keurmerk wordt toegekend aan producten waarvan de rugvriendelijkheid van het ontwerp is bevestigd door een onafhankelijke testcommissie die bestaat uit experts uit verschillende medische disciplines. Ga voor meer informatie naar https://www.agr-ev.de/en/.

 23. Kan de Omni Dream-babydraagzak in de wasmachine worden gewassen?

  Ja, de Omni Dream-babydraagzak kan, net als al onze andere draagzakken, in de wasmachine worden gewassen. Maak voor het wassen alle gespen vast. We raden u aan om de draagzak in een kussensloop te wassen. Gebruik geen wasmiddel dat bleekmiddelen, parfum, kleurstoffen, chloor of optische witmakers bevat. Was de draagzak in de machine op een koud programma (30°C) en laat de draagzak aan de lucht drogen.

 24. Voor welke maten is Omni Dream-babydrager geschikt?

  De Omni Dream-babydrager is geschikt voor de meeste maten (XS-XXL).

 25. Wat zijn de afmetingen van de schouderbanden en de heupriem (Omni Dream)?

  De heupriem is instelbaar tussen 45,4 cm en 145,0 cm en de schouderbandlussen tussen 40 cm en 110 cm.

 26. Wordt de Ergobaby Omni Dream-draagzak geleverd met de levenslange ErgoPromise-garantie?

  Ja, al onze draagzakken en draagdoeken, en dus ook de Omni Dream, worden geleverd met de levenslange ErgoPromise-garantie. Als u een productie- of materiaaldefect aantreft, wordt de draagzak of het onderdeel kosteloos door ons vervangen. Wij staan voor onze producten, zodat u ze met een gerust hart kunt gebruiken om uw kostbare lading mee te nemen.

 27. Wat is geüpcycled denim?

  Upcycled denim is denim dat is hergebruikt of getransformeerd van zijn oorspronkelijke staat, bijv. jeans, tot een nieuw product met een hogere waarde of kwaliteit. Upcycled denim helpt afval te verminderen, hulpbronnen te besparen en een duurzamere benadering van de kledingindustrie te bevorderen. De Omni Dream Denim is gemaakt van 100% denimkatoen. Het hoofdmateriaal is van 100% katoen (70% geüpcycled) en de voering is van 100% katoen (50% geüpcycled).

 28. Waar is de geüpcyclede denim stof van de Omni Dream Denim draagzak van gemaakt?

  Het denim dat gebruikt wordt voor de Omni Dream Denim draagzak is volledig gemaakt van geüpcycled industrieel kledingafval. Het katoenen denimafval wordt verwerkt tot vezels en vervolgens gesponnen en opnieuw geweven om duurzaam geüpcycled textiel te produceren dat 100% biologisch afbreekbaar is. De stof is ook vrij van chemicaliën en kleurstoffen, waardoor er minder water en elektriciteit wordt verbruikt.

 29. Hoe moet ik mijn geüpcyclede denim draagzak wassen?

  Voor het wassen van je upcycled denim draagzak gelden dezelfde wasinstructies als voor onze andere draagzakken. Zorg ervoor dat je alle gespen sluit voordat je de draagzak wast. We raden aan om de draagzak in een kussensloop of de GUPPYFRIEND waszak te wassen. Gebruik alleen milde wasmiddelen zonder bleekmiddel, geurstoffen, kleurstoffen, chloor of optische witmakers. Machinewas koud (max. 30 °C) en laat aan de lucht drogen. Alle Ergobaby draagzakken kunnen ook gewassen worden in de GUPPYFRIEND waszak, die je ook in onze winkel kunt vinden. Zorg ervoor dat je alle gespen van de draagzak sluit voor het wassen. Doe je babydraagzak en andere kleding in de GUPPYFRIEND waszak, sluit de rits en was de zak met de rest van je kleding op maximaal 30°C. Haal de vochtige draagzak en andere kleding uit de zak, verwijder de vezels die in de stof zitten en gooi ze bij het restafval.